Orman Genel Müdürlüğü tarafından "Orman Yangınlarıyla Mücadele  Kapsamında" Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine eğitim verildi.
Orman  yangınlarıyla  mücadelede  önleyici  tedbirler  en  az  yangına  müdahale  kadar  önemli  bir durumdur.  Önleyici  tedbirler  kapsamında  orman  alanlarımızda  doğrudan  veya  dolaylı  olarak  temas halinde olan orman köylerinde yaşayan veya dolaylı olarak ormandan faydalanan (piknik mesire vs) halkımızda  orman  yangınlarının  önlenmesine  dair  farkındalık  oluşturmak  amacıyla  öğrencilerimize, Orman Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Yüksekokulumuz'da 1 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 13:30'da  "Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimi" verilmiştir. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı "Orman Yangınları" dersi kapsamında öğrencilerimize teorik ve uygulamalı olarak yangına müdahale teknikleri anlatılmış, arazöz araç tanıtımı yapılıp; yangın hortumu serme ve toplama pratikleri yapılmıştır. Eğitime, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Cihat BENGİ, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Program Başkanı Öğr.Gör.Gülsün DOĞAN, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kenan ÖZKINACI, Şanlıurfa Orman İşletme Şefi Vahap ÇELİK, Orman Muhafaz Memuru Enver DOLMA ile 1.Sınıf ve 2.Sınıf öğrencileri katılmıştır. Eğitim desteği için Orman Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz.