Yüksekokulumuz Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı tarafından Yapı Malzemeleri ve Geleneksel Yapı Sistemleri dersleri kapsamında Tarihi Urfa sokaklarına 28.12.2023 Perşembe günü teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik geziye dersi alan öğrenciler ve dersi veren öğretim elemanları katılmıştır. Gezi kapsamında, mimari eleman ve malzemelerinin uygulamadaki yerinin kent dokusu üzerinden anlatılması amaçlanmıştır. Geziye, eski kent yerleşiminde önemli rol oynayan Divan yolu üzerinde bulunan Urfa Ulu Cami’deki uygulama gösteriminden başlandı. Devamında Güllüoğlu ve Kazancı Bedih sokaklarındaki sivil, dini mimari ve eğitim yapılarında bulunan Eyvan, Sutün, Köşe Sutüncesi, Minare, Pencere, Kapı, Çıkma, Payanda, Kabaltı, Tetirbe, Rozet, Hayat Ağacı Motifi ve Mukarnas gibi mimari eleman ve süslemelerin yerinde gösterimiyle son buldu.