Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri bölümü organizasyonunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Turgut HANOYMAK tarafından 13 Kasım 2023 tarihinde "Matematiksel Temelleriyle Blokzincir Teknolojisi" adlı seminer gerçekleştirildi. 

Seminerde blokzincir kavramı ve blokzincir teknolojisinin dayanağı ve çalışma mekanizması anlatıldı. Blokzincir teknolojisinin önemi, gelişimi, uygulama alanları ve verilerin dijital ortamda nasıl şifrelendiği hakkında bilgi verildi. Ayrıca blokzincir teknolojisinin temel bileşenleri (altyapı, ağ katmanı, işlem/veri katmanı, uygulama katmanı) ve bu bileşenlerin işleyişine yönelik örnekler verildi. 

Yüksekokulumuz akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen seminerin sonunda, soru-cevap bölümü ile interaktif bir ortam oluşturuldu ve katılımcıların blokzincir teknolojisine yönelik merak ettiği sorular yanıt buldu.

Son olarak Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan ŞAHİN tarafından seminere katılan Dr. Öğr. Üyesi Turgut HANOYMAK’a ve seminerin düzenlemesinde katkı sağlayan akademisyenlere plaket ve teşekkür belgesi taktim edildi.

Yüksekokul Müdürlüğü olarak değerli konuklarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Programa yönelik haber videosu için tıklayınız.

      

      

      

      

      


MEZUN PORTALI

ÖĞRENCİ İŞLERİ İLETİŞİM

İletişim Numaraları 
0 414 318 3000
Dahili: 
2634-2609-3934

YETENEK KAPISI

KARİYER MERKEZİ