Kişisel Bilgiler : Öğr. Gör. Ümran CANSU
E-Posta : umrancansu@harran.edu.tr
Web : -
Telefon : 0 414 318 26 32
Doğum Yeri / Doğum Yılı : Nusaybin / MARDİN/1988
Uyruk : Türkiye
Eğitim Bilgileri :
Doktora : Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD-(devam ediyor)
Yüksek Lisans : Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD - 2014
Lisans : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü - 2012
Yabancı Dil : İngilizce (YDS)
Tezler :
Yüksek Lisans Tezi :Tavuk Kemiğinden Osein ve Jelatin Eldesinin Optimizasyonu
Lisans Bitirme Tezi : Fermente Gıda Ürünleri; Kurutulmuş Üzümden Şarap Üretimi ve Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
   
 
Yayınlar :
  Cansu Ü, Boran G, 2015. Optimization of a Multi-Step Procedure for Isolation of Chicken Bone Collagen. Korean J. Food Sci. An.,35(4), 431-440.
  Cansu, Ü. and Boran, G., (2014) Chicken Bone Gelatin and Its Functional Properties in Comparison with Commercial Gelatins, 2nd International Congress on Food Technology, Kuşadası, Aydın, Türkiye, 3-5 November 2014.
  Cansu, Ü. ve Boran, G., (2015) Tavuk Kemiğinden Kolajen İzolasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu, İç Anadolu Anadolu Bölgesi 2. Gıda Tarım Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28-30 Nisan 2015.
  Cansu, Ü. ve Boran, G., (2015) Tavuk Kemiğinden Jelatin Ekstraksiyonu: Verim ve Kalite, İç Anadolu Anadolu Bölgesi 2. Gıda Tarım Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28-30 Nisan 2015.
Verdiği Dersler :
Ders Kodu Dersin Adı Dönemi
2304301 Et Ürünleri Teknolojisi-I Güz
2304106 Gıdalarda Temel İşlemler-I Güz
2304303 Süt teknolojisi-I Güz
2304104 Mesleki matematik-I Güz
2304307 Ofis Yazılımları Güz
2304401 Et Ürünleri Teknolojisi-II Bahar
2304205 Gıdalarda Temel İşlemler-II Bahar
2304403 Süt teknolojisi-II Bahar
2304204 Mesleki matematik-II Bahar
Akademik Görevler ::
 Öğr. Gör. Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2015-
     
 
İdari Görevler:
 Müdür Yardımcısı  Harran Üniversitesi Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2017-