Kişisel Bilgiler :
E-Posta : bvardin@harran.edu.tr
Web : -
Telefon : 0 414 318 26 41
Doğum Yeri / Doğum Yılı : Malatya / 1967
Uyruk : Türkiye
     
Eğitim Bilgileri :
Yüksek Lisans : ÇukurovaÜniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD - 1997
Lisans : Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü - 1989
Yabancı Dil : İngilizce ( FCE, ÜDS )
   
Gerçekleştirilen Prejeler :
1990-1991 World Bank Project, Humberside Polytechnic, Food Technology Training Program, England. 
   
Tezler :
Y. Lisans Bitirme Tezi : Harran Ovasında Üretilen Çeşitli Kornişonların Turşuya İşlenmesi.
Lisans Bitirme Tezi : Sterilizasyon Hesaplamaları.
   
Yayınlar:
* CANDAŞ, B. ve CANBAŞ, A. 1997. Harran Ovasında Üretilen Çeşitli Kornişonların Turşuya İşlenmesi.Gıda Müh. III. Ulusal Sempozyumu, Bildiriler Kitabı,S:439-443, Ankara
* TAY, A. YANG, S.T. and B. CANDAŞ. 2001. A Novel Fermentation Process For Production Of Lactic Acid From Starch Using Immobilized Cells Of Rhizopus Oryzae. GAP II. Tarım Kongresi, 24-26 Ekim, S:309-316, Şanlıurfa
* VARDİN, H., CANDAŞ ve DALGIÇ , A. C. 2001. Organik Tarım ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Uygulamaları. GAP II. Tarım Kongresi, 24-26 Ekim, S:411-418, Şanlıurfa.
* VARDİN, H. Ve VARDİN, B. 2004. Kuru Üzümden Doğal Pekmez Üretimi. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 23-24 Eylül, Van.
   
Verdiği Dersler :
Ders Kodu Dersin Adı Dönemi
2304105 Genel Mikrobiyoloji Güz
2304304 Tahıl Teknolojisi I Güz
2304306 Kalite Güvencesi ve Standardları Güz
2304404 Tahıl Teknolojisi II Bahar
2304410 Mesleki İngilizce Bahar
Akademik Görevler:
Öğr. Gör. : Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu 2012-
Öğr. Gör. : Harran Üniversitesi Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu 1994-2012 
Öğr. Gör. : Anadolu Üniversitesi Bilecik Meslek Yüksek Okulu 1990-1994