Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi   programı  örgün ve ikili öğretim öğrencileri tarafından Bitkisel Yağ Teknolojisi dersi  kapsamında yağların üretimini  yerinde inceleme amacıyla I.Organize sanayi bölgesinde bulunan ilimizdeki en büyük bitkisel rafine yağ fabrikası olan REYHAN YAĞ fabrikasına 13.04.2018 tarihinde teknik gezi  düzenlendi. Gıda Teknolojisi Program başkanı  Öğr. Gör. Yüsra İNCİ koordinatörlüğünde düzenlenen teknik gezide öğrencilerin meslekteki çalışma alanları hakkında fikir edinip birçok konuda aldıkları eğitimden hangisini seçip branşlaşmaya   yönlendirilmeleri amaçlanmıştır. Fabrika laboratuvarlarında yapılan deneyler hakkında fabrikanın  Kalite Kontrol Müdürü İbrahim Halil  DELİASLAN tarafından yağda asit miktarı yağda alkali sabun miktarı deneyleri uygulamalı olarak öğrencilere yaptırılmıştır. Gezi sırasında öğrenciler hammaddenin    işletmeye alınmasından sonra paketlemeye kadar olan tüm aşamalarını  gözlemleme imkanı bulmuşlardır.