Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tarım Makinaları Bölümü öğrencileri, Karaali Kaplıcalar bölgesinde bulunan seralara teknik gezi düzenledi.

Öğretim Görevlisi Nurettin İzgi koordinatörlüğünde, öğrencilerin, önce gözlem yapmaları, işlerin işleyiş sistemlerini tanımaları, iş ilişkilerini ve iletişimlerini görmeleri, işin akışına ve süreçlerine dahil olmaları açısından karşılıklı fayda ve verime dönüşmesinin hedeflendiği teknik gezide, Tarım Makinaları Bölümü öğrencileri, yerinde uygulamalı eğitim gördü.

Öğretim Görevlisi Mustafa Cemil Büyükkılıç, Tarım Ürünleri İşleme Tekniği dersi kapsamında Karaali seralarına teknik gezi düzenlediklerini ifade ederek; “Tarım Makinaları Bölümü öğrencilerinin gördüğü teorik derslerle ilgili uygulamalı olarak bazı bilgileri öğrenmeleri amacıyla Karaali de bulunan jeotermal enerjiyle ısınan dünyanın en modern sebze, iç mekan süs bitkileri seralarını gezdik ve burada yapılan çalışmaları öğrencilerimize aktardık. Öğrencilerimiz için faydalı bir eğitim programı düzenlenmiş olduk.  Böyle etkinliklerle öğrenciler, bir taraftan eğitimlerini sürdürürken diğer taraftan da pratikte deneyim kazanmakta, iş dünyasını görmekte, eğitimleri süresince edindikleri yerinde uygulama deneyimi ile mezun olduklarında ne istediklerini bilerek kariyerlerini daha tutarlı bir şekilde oluşturabilmektedirler. Böylece kendi yapabileceğine inandığı iş alanlarına yönelmektedirler. Teknik gezi kapsamında ziyaret ettiğimiz seralarda görev yapan Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız, öğrencilerimize gerekli bilgileri aktarmış oldular.  Bundan dolayı kendilerine ve teknik gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.