Harran Üniversitesi Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Eyyübiye Kampüsü'nde "YANGIN EĞİTİMİ ve SÖNDÜRME TATBİKATI" konulu etkinlik gerçekleştirildi. ​Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun 17.03.2017 Cuma günü daveti üzerine Eyübiye Kampüsü'ne gelen itfaiye yetkililer tarafından, öğretim elemanları, personel ve öğrencilere yönelik bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte öncelikle "Yangının Yapısı ve Gelişimi", "Yangın Güvenlik Tedbirlerinin Alınması" ve "Yangın İlk Müdahale Teknikleri" konuları anlatıldı. Etkinlikte daha sonra ise "Yangın Söndürme Tatbikatı" gerçekleştirildi. Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doçent Doktor Mehmet Azmi Aktacir de kısa bir konuşma yaparak "Yangın Eğitimi"nin önemini vurguladı. Bu kapsamda eğitim veren itfaiye görevlilerine teşekkür eden Doçent Doktor Mehmet Azmi Aktacir, bu tür etkinliklerde insanların daha çok duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi. İtfaiye yetkilileri de katılımcılara gerekli bilgileri vererek "Yangın Eğitimi"nin hem kendi yaşamlarını hem de başkalarının yaşamlarını koruma için faydalı olacağını dile getirdi.