Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2015-2016 yılında verdiği 320 mezun için tören düzenledi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde Bulunan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet Törenine Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Eyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Azmi Aktacir Öğretim Elamanları Öğrenci ve çok sayıda veli katıldı. 
Törende konuşma yapan Harran üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, teknik adamların az konuşup çok iş yaptığına değinerek; “Bizde öğrencilerimizden çok çalışmalarını, çok iş yapmalarını bekliyoruz. Öğrendikleri teknik bilgilerle faydalı işlere imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

“TEKNİK BİLİMLER MYO’DA LABORATUVAR YAPILACAK”
Gelecek yıl teknik bilimler meslek yüksekokuluna yeni bir laboratuvar yapmayı planladıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Taşaltın; “Mezun olan öğrencilerimizden kendi iletişim adreslerini bırakmalarını istiyoruz. Onlarla irtibatımız kopmamalı. Mezun olan öğrencilerimiz bilmelidir ki Harran Üniversitesinin kapıları kendilerine her zaman açıktır. Buradan mezun olan öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

“BURADA BULUNMAKTAN GURUR DUYUYORUM”
Mezuniyet törenine katılan Eyübiyye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; öğrencilerimizin bu mutlu gününde aralarında bulunmaktan gurur duyuyorum. Eyübiyye kampüsünden mezun olmaları beni ayrı mutlu ve benimde mezun olduğum okuldan mezun olmaları. İnsanoğlunun hayatta belli dönemleri vardır bu dönemlerde heyecanlar yaşar mezuniyet törenlerimde onlardan biridir” diye konuştu

ÜLKEMİZ İÇİN ARA ELAMAN ÇOK ÖNEMLİ
Ülke olarak en çok ihtiyaç duyulan alanın ara elman gücü olduğunu söyleyen Başkan Ekinci; “Ara elemanlara ve Meslek Yüksekokullarına önem verilmemesi şuanda çektiğimiz sıkıntıların başlıca sebeplerindendir. Dolaysıyla sizin bu eğitiminizi biz çok önemsiyoruz. Meslek yüksekokulunun bölümlerine baktığımız da ulaştırma, elektrik, gıda inşaat bizde belediye olarak bu bölümlerin hepsine ihtiyaç duyuyoruz. Biz yeraltı kaynakları olmayan bir ülkeyiz be biz üretmesek geleceğimiz endişe altına girer ve üreten toplumların yer altı kaymalarına ihtiyacı yoktur. Birde bu üretime bu üretkenliğe bu topraklara bu vatana aile duygusu ile bağlı olmak ayrıca da önemli. Bizde sizlerden çok umutluyuz gelecek için ciddi katılar koyacağınıza inanıyoruz. Beni buraya davet eden rektörümüze ve yüksekokul müdürümüze teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

“2015-2016 DOLU DOLU GEÇTİ”

Düzenledikleri eğitim töreninde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Taşaltın’a, Belediye Başkanına ve ailelere teşekkür ederek sözlerine başlayan Şanlıurfa Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Azmi Aktacir ; “2015-2016 eğitim yılı, çeşit etkinlikler ile dolu dolu geçti. Ama bugün son noktadayız. Öğrenci arkadaşlarımızı artık birer meslektaş olarak uğurluyoruz.
Akademik kadroda bulunan değerli arkadaşlar sizlerde yıl boyunca öğrencilerimize hep destek verdiniz. Sevgili öğrenciler bugün mezuniyet gününüz bugünden sonra artık hayat mücadeleniz başlayacak bu mücadelenizde almış olduğunuz eğitim sizlere yol açacaktır” dedi.

Törende öğrenciler adına yüksekokul birincisi bir konuşma yaptı. Arıdan dereceye giren öğrencilere başarı belgesi takdim edildi. Yaklaşık 2 saat süren program öğrencilerin keplerini fırlatmasıyla son buldu.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2015-2016 yılında 16 programda toplamda 320 mezun verdi.

PROGRAMS

> Computer Programming 
Electricity
> Map and Cadastre
Civil Technology
> Machinery Technology
> Architecturel Restoration
> Automotive Technology
> Transportation and Traffic Services
Civil Defense and Firefighting
Control and Automation Program

Mechatronic Program